6. joulukuuta 2016

Jeti's Birthday Cake!


Jeti had a birthday
Though Jeti didn't know it
I think yetis don't celebrate
At least not this kind of occasions

So it was easy to surprise him
Which was good
Because I like planing surprises
But I'm really bad at keeping my mouth shut
When I'm excited about something

 I tie Jeti's eyes
And lead him to the magical summer island
There I served him this awesome cake
I had designed and baked for him
He said it was the best cake he had tasted so far

Well,
I'm glad you like it!


Vadelma-Pätkis Juustokakku

(gluteiiniton)

Pohja:
200 g gluteiinittomia suklaa keksejä
75 g kookosrasvaa

Täyte:
4 liivatelehteä
300 - 400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 - 1 1/2 dl ruokosokeria
3 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunan mehua
2 - 3 dl kuohukermaa (laktoositon)
1 pss Pätkiksiä
2 dl vadelmia
1/2 tl neilikkaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Koristelu:
tummaa kaakaojauhetta
1 liivatelehti
vadelmia
tilkka vettä
Pätkiksiä

Pohja:
Sulata kookosrasva ja murenna keksit.
Vuoraa irtopohjavuoka pohjalta leivinpaperilla.
Sekoita ja painele massa tasaisesti irtopohjavuuan pohjalle.
(Tai muropaketista, lautasesta ja ilmastointiteipistä itse rakennettun vuuan,
kuten minä tein paremman puutteessa)
Nosta jääkaappiin kovettumaan.

Täyte:
Liota 4 liivatelehteä kylmässä vedessä (n. 5min).
Sulata Pätkikset vesihauteessa (säästä pari koristeluun).
Muussaa vadelmat haarukalla (säästä muutamia koristeluun).
Sekoita sokerit, sula Pätkis-massa, muussatut vadelmat,
kaakaojauhe ja neilikka tuorejuustoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi (ei liian kovaksi).
Kuumenna sitruunan mehu ja sekoita kuivaksi puristellut liivatteet joukkoon.
Lisää liivate tuorejuuston sekaan koko ajan sekoittaen.
Sekoita varovasti nostellen kermavaahto tuorejuustoon.
Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään tunneiksi /yön yli.

Koristelu:
Irrota varovasti terävän veitsen avulla vuuan reunat.
Aseta kuvio-muotti kakun päälle.
(Näitä saa valmiina kaupastakin, mutta minä askartelin itse).
Sirottele siivilän avulla tummaa kaakaojauhetta kakun päälle.
Poista kuvio-muotti.
Leikkaa Pätkis-paloja pienemmäksi.
Pistä liivatelehti likoamaan kylmään veteen.
Muussa muutama vadelma ja kuumenna tilkassa vettä.
Lisää liivatelehti kattilaan.
Kaada liivatetta kauniiksi puroiksi kakun päälle ja asettele tuoreita vadelmia
ja Pätkiksen paloja liivateelle, joka kiinnittää ne kakkuun.

Bon Appétit!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti