23. lokakuuta 2013

Arvostele mun opinnäytetyö

Pitkä pakertaminen on nyt vihdoin palkittu valmiilla mallistolla. Matkaan on mahtunut lukuisia muuttujia ja hetkittäin uskoinkin taitojeni rajallisuuteen. Mutta tässä sitä kuitenkin ollaan!

Opinnäytetyöni käsittelee ekologisia ja eettisiä teemoja vaatetusteollisuudessa sekä näiden mukanaan tuomia rajoitteita ja resursseja suunnittelussa. Tämän kaiken pohjalta syntyi kulutusta ja muotivirtausten vaihteluja kestävä hamppu -vaatemallisto. Materiaaliksi valitsin käsinkudotun romanialaisen 100% hamppukankaan. Omantunnon pistos tuli, kun joutui näinkin kaukaa kankaan tilaamaan, mutta valitettavasti Suomessa ei 100% hamppukangasta saa. Teollisesti kudottu kangas olisi myös huonontanut kankaan ominaisuuksia.

Värjäsin kankaat luonnollisesti kasvivärein nokkosella, paatsamalla ja krapilla. Mainittakoon tähän, että kirjojen mukaan vaatteista olisi pitänyt tulla vihreä-kelta-punaisia, mutta toisin kävi. Olen kuitenkin äärimmäisen tyytyväinen lopputulokseen ja olihan tämä ensimmäinen kerta kun kasveilla värjäilin!

Suunnittelullisesti  mallisto henkii ihanaa maalaisromantiikkaa ja tuo mieleeni kuvat, joissa ukkini seisoo pellolla pussittavissa villakangashousuissaan.

Valmis mallisto sai ruskan hengessä nimen September ja nyt sinulla oikeus arvostella se. Älä jätä tilaisuutta käyttämättä! Arvostella voit nimettömänä tai halutessasi voit jättää yhteystietosi kyselylomakkeen loppuun, jolloin olet myös pienen hamppu -aiheisen tuotepalkinnon arvonnassa mukana. Mahtavaa eikö?!



Lappi -housut ovat mallistoni unisexein vaatekappale.


 Horros -mekko sopii niin arkeen kuin juhlaankin.


 Vaellus -paitaa olin alunperin kaavaillut myöskin unisex -malliksi, mutta miesmallini näytettyä paidassa pikkutytöltä luovuin ideasta. Naisten paitana toimii ja on lämmin!


Väri -paita on tyttömäisen hempeä ja menee sekin arjessa ja juhlassa mukana.




1 kommentti:

  1. Mistä olet tilannut kankaat? Haluaisin itsekin kokeilla vaatteiden ompelua itselle (tähän mennessä vain koirille tehnyt) ja tietysti ekologiset hamppukankaat kiinnostaa.

    VastaaPoista