27. lokakuuta 2013

Paskahalvaus by Google ja Blogger

Pitipä lisätä bloggaus matkastani Kyprokselle ja Ukrainaan, mutta toisin kävi. Kiitos Googlen ja Bloggerin saumattoman yhteistyön ja niin perkeleen hyvin toimivien sivujen, joudun nyt hieman avautumaan eilisestä.


Kuva on osoitteesta: http://thebatcavebelow.blogspot.fi/

En vieläkään oikein ymmärrä mitä tapahtui, mutta kulku oli jotenkin tämä:
kirjaudun sisään Bloggeriin Googlen kirjautumissivulla kuten aina. Pääsen jopa sisäänkin, vaikka ensin valittaa jotain salasanan virheellisyydestä. Tässä vaiheessa Blogger ilmoittaa, etten kirjoita tällä hetkellä yhtään blogia, vaikka blogini on yhä näkysällä Bloggerissa, en vain pääse itse muokkaamaan sitä. Sama homma käy Googlen tunnuksieni kanssa. Näen oman Google-profiilini, mutta nyt ohjelma ehdottaa minua kaveriksi itselleni, siis mitä helvettiä? Kenen tunnuksilla sitten olen sisällä jos en omillani?

Säikähdän aivan helvetisti. Onko joku kaapannut tunnukseni vai onko Google ja Blogger päättäneet poistaa tunnukseni? Eivät ne ainakaan täysin poissa olleet, kun niitä pystyin katselemaan, mutten käyttämään.

Bloggerin sivulla oli ystävällisesti linkki, joka kehoitti klikkaamaan itseään, jos ei löydä blogiaan. Varmistin olevani blogini kirjoittaja ja asiasta piti tulla minulle gmailiin postia. Noh, viesti ei koskaan saapunut sähköpostiini. Minnehän se mahtoi mennä? Ohjeet kehoittivat vaihtamaan salasanan, mikäli viesti ei saavu. Nyt pelotti. 
Vaihdoin salasanan ja sain siitä vahvistuksen sähköpostiini.
Blogiani tai Googlen tunnuksia en siltikään saanut hallintaani.

Tässä vaiheessa soitin paniikkipuhelun luottonörtilleni ja kipitin hänen luokseen setvimään asiaa. Ongelmaan ei löytynyt ratkaisua vaikka kokeilimme kaikki vaihtoehdot läpi. Aikamme kahlattuamme Googlen vianilmoitus ja help-sivustoja läpi tuli nörtin tuomio: sivut ovat niin epäselvät ja huonosti rakennetut, ettei hän sieltä mitään löydä ja hän ei ymmärtänyt miten kukaan maallikko voisi koskaan saada hoidettua mitään ongelmia noilla sivuilla.

Hanskat lyötiin siis tiskiin ja istuttiin kädet sylissä kiroamassa Googlea ja Bloggeria alimpaan helvettiin ja pohdittiin pitäisikö luoda ihan oma sivusto, joka olisi selkeä ja yksinkertainen ja helppokäyttää.

Kuva on osoitteesta: http://www.slydesblog.com/2010/09/you-google.html

Päätin vielä viimeisillä voimillani kokeilla puhelintani. Ja kappas!
Puhelimeni antoi minun kirjautua sisään ja vielä ihan omille tunnuksilleni!

Mitä tapahtui? Minäpä kerron...

Olin kirjoittanut sähköpostiosoitteeseeni yhden pienen kirjoitusvirheen, jolloin Google ilmoitti minulle, että salasana tai osoite on virheellinen. Kokeilin luonnollisesti toista salasanaa ensin, mutta osoite riviin minun ei tarvinnut kajota, sillä Google laski minut sisään.. mutta ei minun omille tunnuksilleni, vaan Google päätti luoda tässä vaiheessa minulle täysin uudet tunnukset. Siis mitä helvettiä? Miksi Google ei missään vaiheessa ilmoittanut minulle luovansa uusia tunnuksia? Miksi kirjoitusvirheen pohjalta voidaan tuosta noin vain luoda uudet tunnukset kysymättä käyttäjältä mitään?

Noh, homma selvisi onneksi ja kukaan ei ollut hakkeroinut tunnuksiani, mutta vähän jäi sylettämään.

Tästä opimme ainakin sen, että älä kirjoita Googleen kirjoitusvirheitä tai voi tapahtua ihan mitä vaan ja koita vältellä ongelmia Googlen kanssa, sillä sen sivustolta et apua löydä.

PS. Voisiko Google ystävällisesti liittää sivuilleen jonkin suoran linkin tai puhelinnumeron asiakaspalveluun, jotta voisi kommunikoida ihan oikean ihmisen kanssa koneen sijasta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti