3. toukokuuta 2012

Juoppohullun päiväkirja - kurkistus kulisseihin

Vuosia sitten käsikirjoitin, ohjasin, puvustin, maskeerasin ja esitin pääroolin 8 minuutin elokuvassa, jonka ystäväni kuvasi ja siskoni näytteli kaikki sivuroolit. Voisin itseasiassa yrittää etsiä tämän elokuvan jostain ja julkaista sen täällä. Miksi ei! 

Nyt on kuitenkin vähän isommat ympyrät meneillään, sillä olen harjoittelijana mukana puvustamassa Juoppohullun päiväkirja -elokuvaa. Nyt on viimein annettu viralliset tiedotteet, joten uskallan itsekin avata sanaisen arkkuni.

Muuten: Juha Vuorinen julkaisi Juoppohullun päiväkirjan jo vuonna 1998, mutta yhä edelleen se komeilee vuodesta toiseen Suomen myydyimpien pokkareiden listalla. Yhteensä yli miljoona kirjaa myyneellä Vuorisella ja kulttisuosion saavuttaneella kirjalla on siis jo valmiiksi varsin vankka fanipohja. 

JUOPPOHULLUN PÄIVÄKIRJA 
- ”Ei mikä tahansa puskafarssi”


Yksi vuoden odotetuimmista elokuvista, Juoppohullun päiväkirja, saa ensi-iltansa 28.12.2012. Kyseessähän on Juha Vuorisen kulttipokkariin perustuva komedia kallion juopoista ja erityisesti Juha Bergistä, joka ristiretkeilee kohti parempaa elämää. Samalla tarinan rinnalla kulkee myös karikkoinen rakkauskertomus. Jos et ole lukenut Vuorisen kirjoja, joita on jo aika monta, niin suosittelen ehdottomasti! Itse kahlasin koko Juoppis -tuotannon armeijan aikana läpi ja rakastuin Vuorisen suorasukaiseen kirjoitustyyliin.

Elokuvan kuvaukset puolestaan käynnistyivät 18.4. Ensimmäistä elokuvaansa tuottavan Juha Vuorinen kommentoi intoaan näin: "Minulta on jo useaan kertaan ehditty kysyä, miltä nyt tuntuu, kun esikoiskirjani päätyy valkokankaalle. Tunne on tismalleen samanlainen kuin noin neljännesvuosisata sitten, kun päädyin parikymppisenä koltiaisena itseäni yli puolet vanhemman, mutta äärettömän hyvin säilyneen ja puumamaisen notkean naisen kanssa samaan vuoteeseen. Sekin tuntui aivan liian hyvältä." Vuorinen on myös ilmoittanut, että osa elokuvan oheistuotteista saaduista rahoista menee nuorten päihdetyön hyväksi.

Juha Berg (Saartamo) ja Juha Vuorinen
kuva suomileffa.fi

Elokuvan tuottajana toimii Aleksi Bardy, joka nyt viimeisimpänä muistaakseni taisi tuottaa Rouva Presidentti -elokuvan. Bardy kommentoi elokuvaa hänkin innokkaan odottavasti: "Meillä on mahtava cocktail tulossa. Isoja tähtiä ja uusia kasvoja on kameran edessä. Meillä on kansaan kolahtava tarina, jossa on kuitenkin paljon pointtia - ei mikä tahansa puskafarssi."

Ensimmäistä elokuvaansa nyt ohjaava ja käsikirjoittava Lauri Maijala on jo aiemmin ollut vastuussa menestyksekkäästä Juoppohullun päiväkirja -teatteriversiosta. Maijala on samaa mieltä kanssani elokuvan työporukasta: "Olemme nauraneet paljon elokuvaa suunnitellessa. Tällä porukalla on suuri empaattinen sydän, sisäinen palo kertoa tämä tarina ja erinomaisen anarkistinen ote työhön. Jengi on "nyt tai ei koskaan"- mentaliteetilla valmiita puolentoista kuukauden kuvauksiin, joista toivottavasti syntyy sellainen elokuva, joka tuntuu niin vatsalihaksissa kuin kurkunpäässäkin." Itsekin puvustuspuolella mallien, ohjaajan ja kuvaajan kanssa yhteistyötä tehdessä, ovat vatsa- ja poskilihakset olleet koetuksella! Oma mielipiteeni kuitenkin on, että ei tälläistä elokuvaa kovin tiukkapipoinen ja huumorintajuton poppoo edes lähtisi tekemään!

Lauri Maijala (vas.), Juha Vuorinen, Aleksi Bardy (oik.) ja Joonas Saartamo sylissä.
kuva metropoli.net

Syksystä asti on ollut jo julkisessa tiedossa, että päämiesosan (Juha Berg) esittää juuri Jussi-patsaalla palkittu Joonas Saartamo (Tyttö sinä olet tähti, Menolippu Mombasaan). Saartamo myös rappaa nimillä 'Alarik' ja 'Jonde'. Naispääosan (Tiina) esittää Krista Kosonen (Jadesoturi, Puhdistus). Kosonen on myös ollut mukana telkun puolelle Putouksessa sekä Uutishuone -sarjassa. Juhan kaverien rooleissa puolestaan loistavat Kristianina Santtu Karvonen (Rööperi, Vähän kunnioitusta) ja Mikaelina Johannes Holopainen (Sydänjää -sarja), joka on ymmärtääkseni vasta valmistunut/valmistumassa Teatterikorkeasta, mutta ollut jo mukana mm. HOMO! -musikaalissa Kansallisteatterissa.

Suhteellisen suuren pohjatyön rooliaan varten teki ainakin Karvonen, joka ohjaajan toiveesta lihotti itseään 10kg elokuvaa varten. Projekti onnistui kuulemma pelkästään lopetamalla tupakoinnin, mutta Karvonen pitää kuitenkin fiksuna vaihtoehtona kilojen karistamista kuvauksien jälkeen. Tämä on Karvoselle ensimmäinen isorooli ja hän kommentoikin: " Enää en ole se toinen porkkana vasemmalta, joka uppoaa massaan."

Kristian (vas.), Juha Berg ja Mikael (oik.)
kuva metrolive.fi
Tiina eli Krista Kosonen
kuva iltalehti.fi

Tiedote lopettaa kutkuttavalla tiedon murulla: "Loistavien päänäyttelijöiden lisäksi Juoppiksessa nähdään myös yllättäviä sivuroolisuorituksia." Näistä minä en kuitenkaan hiisku ;)

Mitä voin sitten sanoa omasta työstäni elokuvan parissa. SE ON MAHTAVAA! Rakastan tätä! Nyt jouduttuani jäämään pois leikkauksen vuoksi odotan jo kuin kuuta nousevaa päästä takaisin mukaan tähän porukkaan ja elokuvan teon ihmeelliseen maailmaan. Suurin kiitos kuuluu mielestäni elokuvan pukusuunnittelijalle Tiina Wilénille (mm. Varasto, Ganes, Tummien perhosten koti, Keisarikunta ja V2 -Jäätynyt enekeli), joka minut projektiin mukaan valitsi.

KIITOS!

Ja tätähän minä mm. tein, sillä jos Jack & Jones nyt myi täydellisiä farkkuja roolihenkilöä varten, oli otettava huomioon, että roolihahmot ovat alkoholisteja ja tuskin juoksentelevat pakasta vedetyissä kuteissa! Ensin sovitetaan ja muokataan sitten pestään ja kulutetaan. Tämän jälkeen vielä hiotaan santapaperilla, rei'itetään saksilla ja muilla terävillä objekteilla sekä tietysti tahritaan... paljon.





Juoppis-blogi puolestaan toimii Juoppiksen Facebook -sivujen kautta. Blogin kauttaa pääsee entistä paremmin takahuoneen puolelle seuraamaan tapahtumia Juha Vuorisen tekemien videohaastattelujen ym. kautta, mikäli tälläinen sattuu kiinnostamaan.

Juoppis-videoblogin ensimmäinen osa 


Elokuvan tuottaa Juha Vuorisen ja Helsinki-filmin omistama elokuvatuotantoyhtiö Dictator Films Oy. Helsinki-filmi on osa tarinankerrontaan erikoistunutta Yellow Film & TV yritysperhettä, johon kuuluvat myös Filmiteollisuus FINE Oy, Helsinki-kirjat Oy, Funny Films Oy, Ten Years Production Oy, Story of… Oy, Story of Sports Oy, Yellow Affair Oy ja Mediastation Oy. Yellow film & TV on Suomen suurin itsenäinen elokuva- ja televisiotuotantoyhtiö.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti