26. helmikuuta 2013

Sinivalot



”Katselen pimeyttä ja keinutan päätäni puolelta toiselle. Musiikki virtaa korviini ja sitä kautta aistieni ytimiin. Se valtaa koko mieleni ja jään tähän huojumaan.

Avaan silmäni.

Istun baarissa sinivalojen loisteessa. Mietin miksi juuri sinisten, mutta ymmärrän sillä olevan mitään merkitystä, sillä kaikki näyttää kovin kauniilta sinisenä. Baarimikko soittaa nyt swengaavaa fiftari-musiikkia. En ole varma artistista, mutta tunnen kuinka rytmi kiipeää pitkin jalkojani ylös päin...


"...Well, it's one for the money, two for the show
Three to get ready, now go cat go
But don't you, step on my blue suede shoes
You can do anything
But lay off of my blue suede shoes..."


Kellohameeni näyttää nyt äärimmäisen hyvältä vaatevalinnalta helmojen keinahdellessa musiikin tahdissa. Valkoinen hohtaa kauniisti sinivalojen hehkussa kadoten helman mustaan pitsiin.
Punainen saappaani tanssahtelee musiikin tahdissa.
Sekin sulavan kauniisti ja leikkisästi.

Ulkomaan turistit vilkuilevat minua kulmapöydästä. Anna heille katseen ja hetken huomioni, kunnes käännyn pois, en enään vilkaise heihin. Vastapäätä meitä istuu kolme tyttöä, kaksi samaa ja yksi eri. Mietin tietääkö kolmas olevansa eri yrittäessään olla sama tämän liittoutuman kanssa, jossa hallinto on jaettu tasan puoliksi, jo ennen erin syntymää. Käy hivenen sääliksi eriä, vaikka en voi rehellisesti sanoa pitäväni liioin heistä yhdestäkään. Vasemmallani on bilisseurue riehakkaan keskittyneenä peliinsä. En ole aivan varma tietääkö heistä kukaan olevansa häviöllä, hyvä niin. Ei aina tarvitse tietää kuka on parempi. Nurkkapöydän pälyilevä nuorimies vilkuilee hieman hermostuneena ympärilleen. Katseemme kohtaavat ja vastaan taas yhteen katseeseen, mutta pidän huolen, etten katso toiste.

Ei pidä antaa ymmärtää.

Jätkällämme taisi käydä flaksi, ymmärsi kai antaa jotain.

Kaveri lähti tanssahdellen takaisin tiskille. Olivat kuulemma veloittaneet väärin ja seuraava kierros olisi ravintolan laskuun. Tästähän saattaa tulla ihan mielenkiintoinen ilta.

Potentiaalia on uskomattomaan.”




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti