3. tammikuuta 2012

"PAINAJAINEN JATKUU!"

Näin otsikoi IL tänä aamuna uutisensa myrskyn aiheuttamista uusista sähkökatkoista. SIIS VOI VITTU MIKÄ PAINAJAINEN?!?! Ei meillä ole syttynyt sotaa, tulva huuhtonut puolta maata tai maanjäristys repäissyt Jyväskylää kahtia.

Olemme aina asuneet vanhempieni kanssa maalla, vaikkakin paikkakunnat ovat vaihdelleet Vantaan ja Mäntyharjun välillä. Maalla silti, isossa omakotitalossa. Meillä on ollut vähän väliä sähköt poikki, joko tuulen, lumen tai salamoiden takia. Kerran itseasiaas salama täräytti vastapäisellä pellolla olleen sähköpylvään tulitikuiksi. Toisen kerran taas puuskittainen syöksytuuli kaatoi pienen koivun pihan yli meneville voimalinjoille ja valokaari ja rätinä oli niin kova, että ulkona hiippailleet pikkuveljeni olivat paskoa housuunsa. Miksi me emme siis ole eläneet painajaisessa, vaan TÄSSÄ MAILMASSA? Koska meillä on ollut aina takka, leivinuuni tai puuhella. Parhaassa tapauksessa kaikki kolme. Talvella jääkaapin sisällön on voinut laittaa kuistille ja kesällä vanhaan kaivoon ämpärissä. Sähköjen mentyä olemme kokoontuneet tunnelmoimaan kynttilöiden valossa kertoen tarinoita tai pelaten lautapelejä.

Mutta kaikki nykypäivän uusavuttomat ihmiset eivät tälläiseen kykene, koska eivät ilmeisimminkään osaa elää ilman sähköä ja koko luonnollinen luonnonvoima nimetään "painajaiseksi". Kyllä minä ymmärrän, että jos on hommannut talon, jossa on ainoastaan sähkölämmitys ja sähköliesi, eikä omista yhden ainoaa tuikkua tai taskulamppua, että sähkökatko voi olla hivenen ikävä tällä tuulella. Tässä kohtaa tosin kysyn, että KUKA VITUN IDIOOTTI RAKENTAA AINOASTAAN SÄHKÖN VARASSA OLEVAN TALON?!?!

Koska tällä hetkellä tekisi mieli vetää puolta Suomea turpaan, mutta tiedän sen hyödyttömäksi, sytytän sen sijaan kynttilän. Ihan vaan huvin vuoksi, koska pidän kynttilöistä. HAH!

IL:n juttu: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012010215031144_uu.shtml

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti