17. tammikuuta 2012

Varoitus hengenvaarallisista kengistä!


Pari valittua sanaa niistä kaikkien hehkuttamista UGG –kengistä. Teinit ympäri suomea, sekä omasta mielestään ”muotitietoiset” ihmiset ostavat näitä australialaisia ”talvikenkiä” suorastaan hysteerisinä. Ja näkyyhän se siinäkin, että kenkiä on myynnissä 20 eri värissä.


Minä jouduin pakon edessä laittamaan siskoni UGGit jalkaan kotona ollessani, sillä katsoin ettei esteettinen puutteellisuus haittaa metsässä valokuvatessa. Mitä minulle jäi käteen kenkien käytöstä suomalaisissa talviolosuhteissa? Ne ovat hengenvaaralliset.

UGGit olivat petollisen liukkaat, eikä edes varvikossa tahtonut pysyä pystyssä, vaikka lunta oli yli nilkan. Ensimmäinen vertauskuvani olikin tunne kun lapsena liukui villasukilla pitkin mummin lakattua mökin lattiaa. Ylämäkeen kävellessä oli otettava askelia niin, että kengän sisälaidan sai purtua lumeen, sillä muutoin liukui taaksepäin. Tämän lisäksi alamäissä olisi ollut samantekevää seistä liukurin päällä. Sanonkin siis – hengen vaaralliset – sillä kaikki tietävät, että jos liukurin päällä seisoo alamäessa, saa kipeän selän, hartiat ja häntäluun. Tämä on täysin yhtenevä UGGeilla kävelemiseen. Itse tulin tosin ensimmäisen selälleen lennon jälkeen takaisin sisälle, sillä en halunnut ottaa riskiä uudesta kaatumisesta, mikä tuntui kovin todennäköiseltä.



 Sisällä tulin mielenkiinnosta kurkanneeksi UGG –kengän pohjaan. Pohjat olivat aavistuksen kohokuvioiset, mutta siitä huolimatta sileät kuin vauvan peppu. Pohjien materiaali oli, yllättävää kyllä samaa, jota on rantasandaalien pohjassa. Tiedättehän ne varvassandaalit, joita saa etelän rannoilta kaikissa väreissä ja joista repeää muovinen ”hihna” irti heti loman jälkeen. Ero tosin oli, että UGGien lipokaspohjat olivat jäässä ja siis kivikovat.

Yhteen vetona: ostakaa suomalaiseen talveen tarkoitettuja kenkiä, niin ei katkeile raajoja.

En tosin ota kantaa siihen olivatko siskoni UGGit aidot vai feikit. Jos joku osaa sanoa OIKEIDEN UGGien soveltuvuudesta Suomen talveen, niin saa korjata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti