16. joulukuuta 2011

10 erikoista tapaa kuolla

Ihmiset joutuvat maailmalla vuosittain mitä oudoinpiin tapaturmiin. Verkkosivu oddee.com listasi niistä kymmenen.


1. Tekstaaminen ajaessa tappaa vuosittain yksin U.S.A.ssa 6 000 ihmistä vuodessa. Virginia Tech Transportation Institute (VTTI) tutkimuksen mukaan onnettomuus riski kasvaa 23 kertaiseksi, jos tekstaa ratissa.

Olen joskus itsekin sortunut tähän, eikä se kyllä helppoa ole! :D




2. Virtahevot tai hipot tappavat vuosittain 2 900 ihmistä pelkästään Afrikassa. Moni asian tuntija uskookin hipon olevan Afrikan vaaallisimpia eläimiä. Hippo painaa noin 3 600 kg. Sen lisäksi, että hipot ovat hyökkäilleet veneiden kimppuun ja purreet matkustajia ilman syytä, sanotaan hippojen olevan agressiivia, ennalta arvaamattomia eivätkä ne tunne pelkoa ihmistä kohtaan.

Vasta äskettäin oli uutinen miehestö jolla oli ollut hippo lemmikkinä poikasesta saakka. Sitten se "lemmikki hippo tappo isäntäsä liian rajussa leikissä.



3. Masturbointi kuolemat eli autoeroottinen asfynksia (autoerotic asphyxiation) käsittävät tapaukset, kun masturboidessa tai seksiä harrastaessa pyritään lisäämään nautintoa hapensaantia rajoittamalla. Hekumaa haetaan vaikkapa kuristussilmukan tai tukehduttamisen avulla. Aivojen hapenpuute aiheuttaa päihdyttävän tunteen - mutta sitä tavoitellessa tapahtuu helposti virheitä.Virhearviointeihin kuolee vuosittain 600 ihmistä.

Itse en ole viestynyt näistä, vaikka tokihan kaikkea on tullut kokeiltua ;)



4. Sängystä putoaminen tappaa vuosittain U.S.A.ssa 450 ihmistä. The Center for Disease Controlin mukaan vuosittain ensiapuun saapuu 1,8 miljoonaa amerikkalaista sängystä putoamisen takia sekä yli 400 000 näistä joutuu sairaala hoitoon. Suurin riski on kaikista nuorimmilla ja vanhimmilla ihmisillä.

Kaikki varmasti ovat lapsena ainakin kerran tippuneet yläsängystä. Minä tipuin, kun vanhempani päättivät, että olen liian vanha nukkumaan laidan kanssa.



5. Katolta putoavat jääpuikot tappavat Venäjällä vuosittain 100 ihmistä.

Suomessa lukee ehkä kerran talvessä tälläisen uutisen.



6. Meduusat tai jellyfishit tappavat yksin Philippiineilla 20-40 ihmistä vuodessa. Pieni osa meduusoista on myös hengenvaarallisia: ne voivat aiheuttaa tappavan rajun allergisen reaktion.

Kerran uidessani nappasin vahingossa meduusan hatusta kiinni. Voin sanoa, että tuli kiire rantaan! :D



7. Koirat tappavat vuosittain U.S.A.ssa 34 ihmistä. Vuosittain U.S.A.ssa on hoidettavana noin 4,7 miljoonaa koiran puremaa, mikä  tarkoittaa ensiavussa yli 1000 pureman hoitoa päivässä. Suurinosa näistä on lapsia, joita koira on purrut kasvoihin.

Serkkuni saksanpaimenkoira puri minua pienenä selästä, koska juoksin liian läheltä koiraa.



8. Muurahaiset tappavat 30 ihmistä joka vuosi. Maapallolla on olemassa yli 280 muurahaislajia, jotka ovat tappavia. Ne elävät yhteisöissä, joihin voi kuulua jopa 20 miljoonaa muurahaista. Siksi niiden saaliilla ei ole juurikaan mahdollisuuksia, kun muurahaiset iskevät. Suurin osa uhreista on nukahtanut lähelle muurahaispesää, ja saanut tappavan allergisen reaktion muurahaisten puremien takia.

Vihaan muurahaisia, sillä jos ne olisivat yhtään fiksumpia, mitä me tosin emme voi varmuudella tietää, voisivat ne ihan hyvin tehdä Ötökän elämät ja yhdistää voimansa.



9. Välipala/karkkiautomaatti tappaa 13 ihmistä joka vuosi. Nämä onnettomuudet tapahtuvat nimenomaan kun automaatti kaatuu päälle.

Todennäköisesti sen kuuluisan potkimisen seurauksena.



10. Vuoristoradat tappavat 4 ihmistä joka vuosi. Vaikka loukkaantumis riski onkin hyvin alhainen, kertovat tilastot, että vuosian 1994-2004 välisenä aikana tapahtui 40 kuolemantapausta näissä onnettomuuksissa. U.S.A.ssa porukka rullaa vuoristoradassa noin 900 miljoonaa kertaa vuodessa ja ainoastaan yksi 124 000 loukkaantuu.

Hullun hommaa. Itse en ole lapsuusiän jälkeen viihtynyt kieputtimissa. Lintsin vuoristoradassa käyn ihan vain tervan tuoksun vuoksi <3




Lähteet:

http://www.oddee.com/item_98002.aspx
http://www.iltalehti.fi/terveys/2011121514954133_tr.shtml

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti