8. joulukuuta 2011

Pinnallinen estetiikan ihailija

Tunnustan olevani sen verran materialisti, etten voi mitään itselleni kun kyse on kengistä tai kauniista vaatteista. Tässä tapauksessa kun kyse on vielä iltapuvuista, en kykene olemaan tarttumatta tilaisuuteen kirjoittaa kauniista puvuista. Jokainen varmasti tietää tässä vaiheessa, että intoilen linnanjuhlista.

Kun olin pienempi oli minulla ja äidilläni aina tapana katsoa linnanjuhlien vastaanotto, tehdä jotain hyvää iltapalaa ja arvostella pukuja. Tämä on taas kerran niitä saumattomia äiti-tytär hetkiä, jolloin löydämme yhteisen kiinnostuksen kohteen.

En tietenkään tätä vuonna katsonut linnanjuhlia. En ole katsonut niitä sen jälkeen kun muutin omilleni, sillä en omista televisiota. Onneksi iltapäivälehdet keräävät minulle valmiin listan hienoimmista ja kaamaimmista puvuista, joita voin itse sitten arvostelle. On ymmärrettävää, että miehet eivät ymmärrä miten nautinnollista on päästä arvostelemaan toisten tyyli mokia. Enkä minäkään tiedä varsinaisesti mikä siinä viehättää, mutta se vain toimii minulle.

Kiinnostukseni iltapukuihin näkyy myös siinä, että olen suunnitellut itselleni useita. Onnekseni olen päässyt osallistumaat lukuisiin iltapuvun vaatineisiin tilaisuuksiin. On toki hienoa paikanpäällä sädehtiä kauniissa asussa, eikä sekään ole yhtään haitannut, että yleensä olen päässyt myös lehteen pukuni kanssa, mutta puolet tästä sädehtimisestä tulee jo puvun suunnittelu ja valmistus vaiheessa. On uskomatonta nähdä oman piirroksen muuttuvan oikeaksi iltapuvuksi. Pukuun käytetyn työn määrä myös lisää puvun loistoa omissa silmissä.

Wanhojentanssipuku vuodelta 2006
Puku Savonniemi Gaalaan 2009 (musta puku on ystäväni suunnittelema)
Puku Savonniemi Gaalaan 2010

Puku Savonniemi Gaalaan 2011

Mitäpä siis tapahtui linnanjuhlissa tänä vuonna? Siitä minä en tiedä oikeastaan mitään, eikä pahemmin kiinnostakaan. Vähän olen harmissani, että tänään uutisoitiin, että linnanjuhlista ylijäänyt ruoka heitetään roskiin, vaikka ei tämäkään mikään uutinen ollut, sillä Suomen laki pakottaa heittämään ruokaa roskiin.

Mutta niistä puvuista:

Vartiaisen puku on kauniin värinen ja ihanasti saanut vaikutteita Egyptin muinaishistoriasta. Ongelma on, että jos Vartiainen olisi ottanut huomioon sen, että hänen neliön mallinen päänsä ei kestä näin sliipattua kampausta, olisi kokonaisuus ollut uskomattoman kaunis! Kuvitelkaa itse tämän puvun kanssa Jennille puolinutturalle nostetut tummat kiharat, jotka tavoittlevat olkapäitä. Uu-mama! Olisin sanonut.


Lisa Suonio piipahti ennen linnanjuhlia peikkometsässä. Hänen epäonnekseen yksi oksensi hänen puvulleen.

Mari Kiviniemi, mitä ajattelit?! Luurangon laiha nainen pukeutuu niukkaan mekkoon. Näin laihalla naisella olisi ollut varaa vaikka miten leikitellä muodoilla ja leikkauksilla ja Kiviniemi valitsee yksinkertaisen puvun, jossa näyttää aivan keripukin riuduttamalta. Ja mikä helvetti siinä turkoosin ja kirkkaanpunaisen yhdistelmässä oikein kiehtoo?? Hyh!

Esteettinen, aistillinen, kaunis, naisellinen. Nämä sanat kuvaavat Minna Kaupin pukua. Häiritsevää on ehkä hörsöjen keskittyminen sivuille. Miksi etuosa on helmasta jätetty ilman hulmuja?

Riikka Pulkkisen asun värimaailma ja riikinkukon sulkamainen kuosi ovat uskomattoman kaunis yhdistelmä. You go girl!

Beware of! Korppi kuningatar saapuu! Riitta Korpelan asussa on mielestäni muutama korppi liikaa.

Satu Taiveaho(kuka?) on mielestäni yhdistänyt hienosti vaalean ja timantit mustaan harsoon. Upeaa kontrastia!

Vaikka Teija Vesterbackan pukua on kritisoitu ulkomailla asti, on minusta idea todella hieno. En tosin soisi kenenkään muun kuin pelin  luojan pukeutua tähän, joten pisteet kotiin! Sitäpaitsi, miksi linnanjuhlien pitäisi olla haudanvakavat?
Näissä puvuissa ei ole mitään mielenkiintoista, enkä tiedä takana kävelevän henkilöllisyyttä. Etunmainen kuulemma on Leena Harkimo(?). Otin kuvan, sillä tässä on surullisen kuuluisasti edellä luuranko ja takana DDR:n kuulantyöntäjä. Auts!



Lähde: http://www.iltalehti.fi/linnanjuhlat/2011120614893769_lj.shtml

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti