17. marraskuuta 2011

Läpinäkyvää suunnittelua: The Fine Five

Suunnittelen opintoihini liittyen naisten ulkoiluvaatetus -mallistoa. Mallisto tulee sisältää 5 Suomen sääoloihin suunniteltua naisten ulkoilu takkia ja ne tulee valmistaa joko villakankaasta tai toppakankaasta. Kurssi jatkuu kaavoitus ja valmistus osiolla, johon kuuluu yhden takin toteutus ko mallistosta.

Valitsin materiaalikseni villakankaan ja elokuvasta Red Ridding Hood inspiroituneena, päätin suunnitella malliston villakangas viittoja. Viitan hienous on mielestäni siinä, että se voi olla joko täysiviitta, lyhyt tai pitkä tai se voi olla jotain takin ja viitan välimuotoa.


Mallistoni lähtökohtana toimivat syksyisen ruskan värit sekä kuuraiset aamut. Innostuin myös House of Hollandinkin tämän talven luomuksiinsa käyttämästä tilkkutäkki -kuosista. Viitan muotokieltä hain punahilkan lisäksi kuuraisista lehdistä ja oksista sekä syksyn lehtikirjosta.

Suunnittelun inspiraation lähteet ja malliston lähtökohdat.


Mallisto sai lopulta nimekseen The Fine Five. Tälle ei kai ole mitään sen hienompaa tarinaa takanaan. Se kertoo kuitenkin malliston sisältävän viisi kaunista ja mainiota tuotetta.



Ensimmäinen viitta, joka enemmän on takin ja viitan välimuoto, on oma suosikkini. Aion myös toteuttaa tämän viitan itselleni kurssin valmistus vaiheessa. Valmistan viitan oranssista villakankaasta, johon tummemmalla ruosteen värisellä tikkauslangalla teen tilkkumaisen kuosin. Rusetin on tarkoitus olla leveää ruosteen oranssia satiini nauhaa.





 Loput neljä viittaa ovat erilaisia variaatioita samasta ideasta. Tarkoitus kuitenkin oli suunnitella eri mittaisia ja mallisia, jotta kaupallisesti ajateltuna jokaiselle löytyisi jotakin. Mallistoni jakautuu käytännössä kahteen tuoteperheeseen, joista ensimmäinen suosii tilkkukuosia ja ruskan sävyjä ja toinen kuulaita ja kuuraisia loppusyksyn aamuja.




Hei! Jos löysit mieluisan takin talveksi, niin älä epäile ottaa yhteyttä, niin tehdään sinulla omilla mitoillasi ja juuri sellainen viitta/takki kuin mielesi halajaa!


Yhteydenotot: hippuismi@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti