5. marraskuuta 2011

Selkäpiitä karmivimmat paikat 3/4

11.   Candido Godói on Brasiliassa Rio Grande do Sulin osavaltiossa sijaitseva kunta. Paikasta käytetään Brasiliassa lisänimeä Terra dos Gêmeos (Kaksosten maa), sillä se tunnetaan poikkeuksellisen suuresta kaksoslasten syntyvyydestä. Argentiinalainen historioitsija Jorge Camarasa on esittänyt teorian, jonka mukaan kuuluisan natsilääkäri Josef Mengelen kokeet olisivat aiheuttaneet kunnan suuren kaksossyntyvyyden. Mengelin paettua toisen maailmansodan jälkeen Etelä-Amerikkaan, alkoi kaksosten osuus kasvaa. Nykyisin Candido Godóissa jo yksi viidestä syntyneestä lapsesta on kaksonen, ja kaksospareja on nyt yli sata. Tämä on yli 18 kertaa korkeampi kuin maailman keskiarvo. Muutama vanhempi kuntalainen on myös tunnistanut Mengelin salamyhkäiseksi saksalaislääkäriksi, joka pyöri alueella vuonne 1963. Saksalaislääkäri ensin esitti olevansa eläinlääkäri, mutta alkoi pian tarjota lääkärinpalvelujaan etupäässä saksalaisille siirtolaisnaisille. Toiset teoriat suuresta kaksossyntyvyydestä liittyvät myrkylliseen jätteeseen ja sisäsiittoisuuteen.

“Either Candido Godoi was an experiment to create a race of perfect Aryan children or it's "just" a secluded Brazilian town full of identical blonde twins whose hobbies include inbreeding and hanging around toxic waste.”




12.   Hallstatt on kylä Ylä-Itävallan osavaltiossa. Kylä on nimetty yhdeksi UNESCOn maailmanperintökohteeksi. 1200-luvulla kylä kohtasi saman ongelman kuin niin moni muukin kylä tuona aikana, kun hautapaikat alkoivat lopua kesken. Ratkaisuna he aloittivat hautapaikkojen vuokraamisen. Ruumiit pidettiin maassa 10-15 vuotta, jonka jälkeen luut kaivettiin ylös, valkaistiin ja asetettiin näytille niitä varten rakennettuun tilaan. Omaiset ovat myös saaneet raapustaa muistokirjoituksia kalloihin.




Capela dos Ossos on puolestaan Portugalissa sijaitseva pieni kappeli, joka on muurannut ihmisten luurankoja kappelin seinille. Kappeli ylpeänä esittelee mm. kahta kokonaista ihmisen luurankoa, joista toinen on pienen lapsen, ripustettuna kahleisiin. Kappeli itseasiassa on yhden ainoan munkin kädenjälkeä 1500-luvulta. Hän kaiversi sisäänkäynnin yläpuolelle: Nós ossos que aqui estamos pelos vossos esperamos (“We, the bones that are here, await yours.")

Sanokaa mitä sanottu, mut mun mielestä tuo luuranko hiplaa itteään O.o




Kyseenalaistamaton kunnia ihmisluiden kierrättämisestä rakennusmateriaalina menee kuitenkin Pariisin Katakombeille. Alkujaan kalkkikivilouhoksina käytettyjä luolia alettiin käyttää hautoina 1700-luvulla, kun kaupungin hautuumaat täyttyivät. Välttääkseen epidemian kaupungin viranomaiset alkoivat kerätä luita hautuumailta ja varastoida niitä maanalle.







13.   Hylätty Takakonuma Greenland huvipuisto Japanin Hobarassa. Huvipuisto avattiin ensimmäisen kerran vuonna 1973, mutta suljettiin jo kaksi vuotta myöhemmin. Toiset sanovat, että sulkeminen johtui huonosta lipunmyynnistä, mutta paikallinen huhu kertoo, että huvipuisto pakotettiin sulkemaan ovensa kävijöille sattuneiden lukuisten kuolemaan johtaiden onnettomuuksien vuoksi. Takakonuma Greenlandista ei ole virtuaalisena juuri mitään tietoa, ainakaan virallista. Huvipuisto kuitenkin avasi ovensa uudestaan vuonna 1986 ja oli toiminnassa 13 vuotta, minkä jälkeen vuonna 1999 se suljettiin lopullisesti. Takakonumaa ei myöskään löydy enään virallisista kartoista, sitä ei vain ole olemassa. Huvipuisto myös itse pitää aavemaista mainettaan yllä katoamalla ajoittain läpitunkemattomaan sumuun. Takakonuma sijaitsee aivan Fukushiman ydinvoimalan lähistöllä.



14.    Fengdun kummituskaupunki Kiinassa Yangtze joen varrella. Fengdu on Kiinan kuuluisimpia aavekaupunkeja ja sillä onkin lähes 2000 vuoden taakse ulottuva historia. Fengdun on uskottu olevan linkki tämän maailman ja tuonpuoleisen välillä sekä demonien kotikaupunki. Paikalliset kertovat, että alue on aiemmin ollut Taolainen hautuumaa, mutta suurinosa alueesta jäi veden alle Three Gordes Dam –padon rakentamisen myötä Yangze joelle. Niinpä kukkulasta salaisine temppeleineen tuli veden ympäröimä saareke.


15.   Matsuo Kouzan aavekaivos sijaitsee Pohjoi-Japanissa ja oli muinoin suurin sulffurikaivos Kauko-Idässä. Kaivos kuitenkin suljettiin vuonna 1972. Tänä päivänä hylätyt kaivostyöläisten asunnot pilkottavat metsänkeskeltä korkealla vuorilla. Raunioita ei itseasiassa voi edes nähdä, sillä sankka sumu peittää yleensä vuoren huipun. Kulta-aikanaan kaivoskaupungissa asui 15 000 ihmistä, joten nelikerroksisia taloja alueella on 11. Ja silti turistit ovat harhailleet tunteja sumussa yrittäen paikallistaa kaupunkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti