6. marraskuuta 2011

Selkäpiitä karmivimmat paikat 4/4

16. Jatinga, the bird suicide ground (lintujen itsemurha alue). Assamissa Koillis-Intiassa sijaitsee 2500 asukkaan kylä nimeltä Jatinga. Syistä, joita ei vieläkään täysin voida selittää, monsuunikauden aikana kokonaiset lintuparvet tipahtelevat taivaalta kuolleena kylän kaduille. Lintujen ”itsemurhat” ajoittuvat kertoman mukaan aina klo 19-22 ja ainoastaan tietylle puolentoista kilometrin mittaiselle ja noin 180m levyiselle alueelle. Sama ilmiö on toistunut kellon tarkasti viimeiset 100 vuotta. Teorioita ilmiölle on useita. Jotkut väittävät lintujen hämmentyvän kylän valoista (mikä kävisinkin järkeen, jos Jatinga olis maailman ainoa kylä jossa on valot). Toiset uskovat magneettikentän muutosten ja tiettyjen sääolosuhteiden yhteisvaikutuksen aiheuttavan ilmiön. Tiedeyhteisöillä ei kuitenkaan ole yhtään yhtenevää mielipidettä ilmiöstä.











17. Prague’s Old Jewish Cemetery. Prahassa on vanha juutalainen hautuumaa, jossa hautakivet on sijoiteltu nojaamaan toisiinsa ja toistensa päälle. Kyseiselle hautuumaalle on kiikutettu kivet 11 Prahan hautuumaalta. Nykypäivä Old Jewish hautuumaalla on 12 000 näkyvää hautakiveä ja 100 000 ruumista haudattuna maanalle 12 kerrokseen. Hautuumaa oli käytössä vuodesta 1439 vuoteen 1787, jolloin Prahan juutalaiset eivät saaneet haudata omaisiaan kuin heille tarkoitetulle hautuumaalle. Hautuumaan kerrotaan myös olleen salainen kohtaamispaikka the Elders of Zionille, jotka olivat vaikutusvaltaisia ihmisiä juonimassa maailman valloitusta ja ajamassa New World Order –ajatusta.













18. Staten Island’s tugboat Graveyard on Pohjois-Rossvillessä New Yorkissa sijaitseva hinauslaivojen ja lauttojen hautuumaa. 1990-luvulla satamassa on saattanut olla jopa 200 hylättyä laivaa, mutta vuosien mittaan laivoista on kadonnut kaikki arvokkaat osat ryöstäjien ja ilkivallantekijöiden matkaan.













19. Actun Tunichil Muknal on luola Belizessä, lähellä San Ignacioa ja Cayo Districtiä. Luola on kuuluisa Maya kulttuurin arkeologisista löydöksistä, kuten luurangoista, keramiikasta ja kiviesineistä. Luola löydettiin vuonna 1989 ja se osoitti olevansa arvokas ikkuna muinaiseen Maya kulttuuriin. Luolasta on löydetty useita luurankoja, suurinosa hyvin pieniä, mikä kertoo uhrattujen olleen lapsia.  Tunnetuin luuranko ”The Crystal Maiden”, teini-ikäisen uhrillahja tytön luuranko, jonka luut ovat kalkkeutuneet sädehtiviksi, kuin kristalliksi. Vuosien saatossa suurinosa luurangoista on kalkkeutunut luolan pohjaan kiinni. Vain muutamalla valitulla oppaalla on Belize Department of Archeology –laitoksen lupa viedä turisteja luolaan.




Crystal Maiden


20. Karachay järvi sijaitsee eteläisillä Ural vuorilla Itä-Venäjällä ja sitä pidetään maapallon saastuneimpana kohtana. Venäjä on vuosikymmenien ajan käyttänyt järveä radioaktiivisen jätteen kaatopaikkana. Säteily on Karachay järven tuntumassa niin voimakasta (4.44 exabecquerels), että 5 minuuttia riittää altistamaan tappavalle säteilyannokselle. Vertailun vuoksi sanottakoon, että Chernobylin räjähdyksessä vapautui 5-12 Ebq radioaktiivista säteilyä. Erona näissä tosin on se, että Chernobylin räjähdys levisi laajalle alueelle, kun taas Karachay järvi säteilee kokovoimalla yhdessä paikassa.






2 kommenttia:

  1. Kerääppäs kokoelma mielenkiintoisista kohteista täältä Suomenmaalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoitteluni, kaikki viestit menneet roskapostin sekaan! Loistava idea, joka otetaan vakavasti harkintaan! Suomenmaalla kun pystys ite käydä paikan päällä kuvailee ;)

      Poista