3. marraskuuta 2011

Selkäpiitä karmivimmat paikat

Kokosin löytämistäni oikeasti kammottavista paikoista paketin, joka valitettavasti kasvoi niin suureksi, etten sitä tänään julkaise kokonaan. Esittelen kuitenkin tänään viisi ensimmäistä paikkaa listallani. Sillä uskotko kummituksiin ja aaveisiin, ei tässä kohtaa ole mitään väliä, sillä näihin paikkoihin ei hevillä lähde auringon laskettua. Nämä paikat ovat ehdottomasti ansainneet karmivan maineensa.

1. Aokigahara (The Sea of Trees)
    on 35 km2 metsää luoteisosassa Mount Fujia Japanissa. Metsällä on historiallinen yhteys demoneihin japanilaisessa mytologiassa. Karmivan paikasta kumminkin tekee se, että metsä on suosittu itsemurhapaikka. Vuonna 2002 metsästä löydettiin 78 ruumista, mutta vuoden 2003 jälkeen luvun kohottua 100 hallitus lopetti tiedon julkistamisen, toivoen tämän vähentävän metsän yhdistämistä itsemurhiin. Tästä huolimatta viime vuonna 247 ihmistä yritti itsemurhaa Aokiharan metsässä, 54 heistä onnistui. Kerrotaan kuitenin, että vuoden 1950 jälkeen yli 500 japanilaista olisi hirttänyt itsensä Aokigaharan puihin.  Paikan itsemurhasuosion uskotaan alkaneen sen jälkeen kun 1960 Seichō Matsumoto julkaisi romaanin Nami no Tō (Tower of Waves), jonka lopussa kaksi rakastavaista tekee itsemurhan Aokigahara metsässä. Viranomaiset ovat pystyttäneet metsään kylttejä, japaniksi ja englanniksi, kannustaakseen itsemurhaa aikovia hakemaan apua ja olemaan tappamatta itseään. Jos metsä täynnä hirttäytyneitä ruumita ei vielä ollut tarpeeksi karmivaa, kerrotaan, että muutama vuosi sitten jotkut huomasivat ruumilla saattavan olla koruja ja rahaa mukanaan. Niinpä japanilaisten keskuudessa syntyi perinne Aokigaraha Scavening (Aokigaharan Huuhtelu/Kaivelu), jossa ihmiset juoksevat ympäri metsää etsimässä ruumiita ryöstettäväksi.




    







   2. The Overtoun Bridge
   sijaitsee Skotlannissa lähellä Miltonin kylää Dunbartonissa. Ei ole selvillä milloin tai miksi koirat alkoivat hyppiä alas sillalta, tutkimukset kuitenkin osoittavat, että nämä koirien kuolemat ovat alkaneet 50-60 lukujen paikkeilla, tahdilla noin yksi koira kuukaudessa. Hyppääminen sillalta Overtoun Estaten vesiputoukseen kuitenkin tarkoittaa lähes varmaa kuolemaa. Epätodennäköisesti, jos joku koira kuitenkin on selvinnyt pudotuksesta, on se kiivennyt takaisin sillalle ja hypännyt uudestaan. Paikalliset kutsuvat näitä koiria ”second timers” -nimellä. Eläinten käyttäytymiseen erikoistunut tutkija David Sands on väittänyt eläinten olevan sillan alla elävien hiirien ja minkkien perään, se ei kuitenkaan mielestäni selita uudelleen hyppäämistä. Toiset taas pitävät näitä tapahtumia satumana.




3. Winchester mystery House 
   on tunnettu kartano Californiassa. Aikoinaan kartanon omisti Sarah Winchester, asepohatta William Wirt Winchesterin leski. Kartano oli taukoamatta ja kellon ympäri rakenteille 38 vuoden ajan. Rakennustyöt kestivät aina vuodesta 1884 lesken kuolemaan saakka vuonna 1992. Huomattavan kartanosta tekee sen massiivinen koko, sekä rakennussuunnitelam täydellinen puuttuminen. Siellä on myös raportoitu kummittelevan. Tarinan mukaan Winchesterin lesken taloa riivaavien henkien kerrotaan olevan Winchester kiväärien uhreja, henkien kerrotaan olleen lesken miehen ja tyttären kuolemien takana ja ainoastaan jatkuva rakentaminen pitäisi henget tyytyväisinä, eivätkä ne tappaisia myös leskeä. Tästä syys leski rakensi kartanon täyteen vääristymiä, käännöksiä, umpikujia, ovia, jotka eivät johda minnekään, ikkunoita, joista aukeaa näköala toiseen huoneeseen sekä portaita, jotka päättyvät kattoon vain jotta henget eivät löytäisi häntä.
















4. The Sedlec Ossuary
on pieni roomalaiskatollinen kappeli, joka sijaitsee Cemetery Church of All Saintsin alapuolella Sedlecissä Kutná Horan alueella Czecheissä. Kappelin on arvioitu sisältävän 40 000 – 70 000 ihmisen luurankoa, jotka on aseteltu koristeiksi ja sisustuselementeiksi kappeliin. Kun vuonna 1278 Sedlecin munkkiluostarin johtaja ripotteli Palestiinan pyhää maata kappelin ympärille, tuli siitä suosittu hautauskohde. Mustan Surman iskettyä 1300-luvulla ja 1400-luvulla käydyn Hussite sodan jälkeen hautuumaa kuitenkin täyttyi, jolloin keskelle hautuumaata rakennettiin goottilainenkirkko, jonka maanalaiseen kappeliin ryhdyttiin varastoimaan vanhoja luita. Vuonna 1870 luut päätettiin laittaa järjestykseen, jonka seurauksena syntyi mm. neljä valtavaa kellomaista luukasaa kappelin nurkkiin, valtavat luukynttiläkruunut roikkuvat katosta, jotka sisältävät ainakin yhden kappaleen jokaista ihmisen kehossa olevaa luuta sekä pääkallo käynnökset, jotka verhoavat holvikattoa. Kappelin sanotaan on myös toimineen innoittajana Dr. Satan’sin piilopaikalle Rob Zombie elokuvassa House of 1000 Corpses.
  Tämän päivän kohteista voin sanoa, pientä mielihyvää samalla tuntien, että olen käynyt Kutná Horan Sedlec kappelissa vuonna 2004 ja kyllä se oli todellakin niin upea kuin annetaan ymmärtää!









5. Sanzhi Resort
on vuonna 1978 rakennettu epätavallinen lomakohde pohjoisosassa New Taipei Citya Pohjois-Taiwanissa, joka kuitenkin hylättiin 1980 ennen kuin yhtäkään rakennuksista oli asutettu. Lomakohde tunnetaan myös nimillä Sanzhin ufo talot, kapseli talot ja kapselikaupunki. Projektin loppumisen kerrotaan johtuneen sijoitustappioista sekä lukuisista kuolemaan johtaneista auto onnettomuuksista rakennusaikana. Onnettomuuksia on yritetty selittää tarinoilla Kiinalaisesta lohikäärmepatsaasta, joka on sijoitettu kaupungin porttien lähelle avartamaan tietä rakennuksille. Toinen tarina kertoo lomakohteen olleen rakennettu vanhalle saksalaissotilaiden hautuumaalle. Vuosien jälkeen 2008-2009 paikka päätettiin purkaa, kun suojelu yritykset eivät tuottaneet tulosta. Vuonna 2010 kaikki ufotalot olivat purettu pois ja tilalle on tarkoitus rakentaa kaupallinen merimaisema lomakohde ja vesipuisto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti