22. lokakuuta 2011

21 on (maaginen) luku

Sanotaan, että 27 on maaginen luku, sillä kaikki suuret taiteilijat ovat kuolleet sen ikäisenä. Tokihan taiteilijoita kuolee kaiken ikäisenä, mutta jostain syystä 27-vuotiaana kuolleet ovat herättäneet huomiota. Minusta lapsen kasvussa 21 on Se luku, joka merkitsee ja on eräänlainen "maaginen" virstanpylväs. Miksikö? Koska 21-vuotiaana olet vapaa tekemään mitä ikinä haluat. 21-vuotiaana olet täysi-ikäinen... Joka maassa. Se on hassu, siis täysi-ikäisyyden määritelmä. Tanskassa se on 16 vuotta, kun taas esimerkiksi Arabi Emiraateissa se on 21 vuotta ja meillä suomessa 18 vuotta. Jokatapauksessa, oli mikä maa hyvänsä kyseessä, 21-vuotiaana olet täysi-ikäinen niissä kaikissa.

Pikkusiskostani tuli eilen täysi-ikäinen (maailman mittapuulla). Enpä tiedä, voiko olla mukavampaa kuin pimenevässä Suomen syksyssä järjestää Mexico -teema bileet pienellä porukalla.. ja ihan vain huvin vuoksi! Miksi sitä muutenkaan pitäisi olla jotain erityistä syytä juhlia? Joka päivä voi olla syytä juhlia, jos vain katso asiaa oikealta kantilta.

 21.10.2011






Raakkaat veljeni, joilla on vielä pitkä matka täysi-ikäisyyteen. Vaikka onkin ihanan suloista nähdä heidän käyvän läpi samoja jännittäviä vaiheita, jotka itse joskus koki, en silti toivo heidän toistavan ihan kaikkia samoja askeleita perässäni. Sekä, nyt aikuinen, päivänsankari, joka on jo kulkenut samat askeleet perässäni ja jonka toivon myös jatkavan samoja askeleita eteenpäin kokemuksen kartuttamalla viisaudella.


Syntymäpäivälahja sissilleni:

Edellisenä yönä valmistettu uniikki kietaisuhame satiinista ja pitsistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti