26. lokakuuta 2011

Mitä maalla voi tehdä; päivä 4

Olla vain ja nauttia tekemättä mitään. Kun ulkona on koleaa, harmaata ja tuulista, voi hyvällä omallatunnolla jäädä sisään ja pitää lepopäivän. Päädyin tähän ratkaisuun myös, koska kolme päivää ulkona puurtamisen jälkeen olin niin poikki, että jos olisin sulkenut silmäni olisin nukahtanut istualtaan.



Aamiaisen jälkeen tehdyn pienen kävelylenkin tuloksena totesin ilman olevan himan liian kolea ja tuulinen ulkoiluun.


 Mitä siis tein päivän, jos en tehnyt mitään? Vastaus on yksinkertainen: nautin olostani ja tein asioita, joista ei ole mitään hyötyä, jotka eivät auta mitään ja joista tulee rauhallinen ja hyvä mieli. Päivä oli myös otollinen nauttimiseen, koska suuressa talossamme vallitsi hyvin harvinainen hiljaisuus, jonka voi kokea vain silloin, kun vähintään 80% perheestämme on reissun päällä. Olimme siis kahdestaan veljeni kanssa kotona. Tosin, vaikka veljeni fyysisesti oli täällä, ei sitä voida laskea, sillä datanomiksi opiskeleva teini on henkisesti hyvin syvällä bittiviidakossa. Minä sen sijaan linnoittauduin Divaani sohvan nurkkaan tyynyjen sekaan, viritin läppärini optimaaliseen asentoon ja ryhdyin kutomaan itselleni uusia polveen ulottuvia villasukkia tämän hetken kuuminta sarjaa katsoen.


Äidin valtavasta villalanka korista löytää ihania värejä. Valitsin villaisten polvisukkien väreikse tummanruskean, haalean vihreän sekä pastellin violetin. Päivään mahtui melkein kaksi kokonaista tuotantokautta brittisarja Idealia.


Illemmalla valmistin meille, minulle ja veljelleni sekä hänen tyttöystävälleen, soija-vanilja lettuja. Tuli muuten taivaallisen makuisia. Nautimme letut mansikka- ja vadelmahillon kanssa, sokerilla sekä baanaani-hunaja yhdistelmällä. NAM!




Kotona on ihanaa leipoa, koska kunnon maalaistalon tyyliin meillä on kaapissa aina perustarpeet herkkujen tekemiseen. Eikä tarveaineet lopu kesken, kuten omassa opiskelijan kaapissani. Tosin sekin on hyvin luovuutta kasvattavaa joutua improvisoimaan puuttuvien aineiden tilalle muuta. Tosiasia kuitenkin on, että jos on saatava lettuja tai piirakkaa, niin silloin sitä myös tehdään! Minä en mässyistäni luovu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti