16. lokakuuta 2011

Maan pinnalta taivaisiin ja takasin

Eilisen avautumisen jälkeen, olen muuten pahoillani ikä-rasistisesta kommentistani, palataan takasin tämän maailman ristiriitaisuuksiin ja eroavuuksiin.

Iltalehden artikkeli moittii Sarah Jessica Parkeria seuraavista rikoksista: "meikitön, kävi ostoksilla Duane Reade -ketjun kaupassa (Amerikan Alepa), oli arkisen näköisenä, poistui liikkeestä muovikassin kanssa". Onko tosiaan niin, että "muoti-ikoni" ei saa nauttia arjen pienistä luksuksista? Miksi on niin väärin, jos Parker halusi kerrankin tehdä jotain tavallista ja ei-niin-glamourista? Ehkä pääasia kuitenkin oli, että Parker löysi kaupasta etsimänsä ja hänellä oli ilmeisen hauskaa lastenhoitajansa kanssa.

 Artikkeli: http://www.iltalehti.fi/viihde/2011101514575958_vi.shtml












Mielestäni yhtä paljon, kuin julkkis saa haaveilla arkisista asioista, voi tavallinen tallaaja haaveilla luksuksesta. Minun haaveeni tänä aamuna, ja todennäköisesti haaveeksi jääkin ja väliäkö sillä, on Mini Cooper perheen uusin tulokas; Mini Coupe Cooper S.












Artikkelit:
http://www.iltalehti.fi/autotestit/2011101614551022_at.shtml

http://www.tuulilasi.fi/artikkelit/uusien-co2-paastot-alkuvuonna-151-gkm

Uskomattoman suloinen ja sopivan sporttinen vannoutuneelle Mini-fanille! Mainittakoon, että kiihtyvyys 0-100km/h on 6,9s ja huippunopeus 230km/h. Kulutus luvataan olevan vain 5,8 L/100 km, mutta CO2 päästöt ovat 136 g/km (ka CO2 tuotto autoilla 150,8 g/km), kun parhaan luokituksen saaneilla autoilla se on 101-120 g/km. Lopuksi tulee vastaan se unelman romauttaja; hintaa tällä autolla on 31 615€, ilman varusteita.

Taitaa siis muutama vuosi vielä taittua fillarilla, mutta ainahan sitä saa unelmoida!

Ehkä ekologisin auto, jonka tiedän olisi valmistettu hampusta, sillä tälläinen auto on valmistettu hampun lisäksi, sisalista ja maatuvista villaisista kankaista, maalauksessa on käytetty vain vesipohjaisia maaleja ja auto on paljon kevyempi, kuin saman merkin muut autot, jolloin kulutuskin on vähäistä. Yllättäen ongelmana on taas hinta, jota en edes onnistunut julkisista tiedoista löytämään. Todennäköistä kuitenkin on, että minun rahani voisivat riittää tähän:

Kanadalainen Kerstel -auto, joka on valmistettu hampusta. Hampun kasvattaminen muuten on Yhdysvalloissa laitonta, joten Kanadalla (jonka hamppuviljelmät ovat valtion omistuksessa) on pieni markkinaetu tässä!

Artikkeli: http://marijuanacannabis.wordpress.com/2011/03/15/canadian-hemp-car-to-be-on-the-market-by-2013/


Henkilökhtainen ongelma minulla ehkä kuitenkin on Kerstelin ulkonäkö, sillä itse liputan mielummin Lotus Eco Elisen puolesta:

Tässä olisi jo ekologinen (hamppu) auto, jolla kehtaisi ajaa, mutta hintakin todennäköisesti on hivenen korkeampi, kuin Kanadalaisella kilpailijallaan.






Artikkeli: http://www.natural-environment.com/blog/2008/07/10/lotus-goes-green-with-hemp-car/


Eco Elisen puolesta puhuu myös energiansaanti; auto saa energiaa kahdesta aurinkopaneelista katolla ja auto myös neuvoo miten ajaa mahdollisimman ekologisesti!









Kun palataan suuruuden hulluudesta ja materialismin myrkyttämistä ajatuksista takaisin maanpinnalle, voisin mainita niitä arjen pieniä luksuksia; jos ne Parkerille ovat perusvoiteita ja meikitön päivä halpahallissa, niin minulle ne ovat mm:

Vessapaperi; sitä ei osata arvostaa mielestäni tarpeeksi. Vaikka olenkin tottunut, että aina ei vessapaperia ole saatavilla (kuten poikaystävälläni, jolla ei koskaan tunnu olevan vessapaperia), osaan myös sen takia arvostaa sitä aivan uudella tavalla. Arjen pieni luksus, josta myös haaveilen, olisi se tunne, kun herää vastakeitetyn kahvin tuoksuun. Valitettavasti, kuulun niihin ihmisiin, jotka heräävät ennen muita, joten tämä onkin minulle äärimmäisen harvinaista luksusta. Samaan listaan voisi lisätä myös: vastapestyt lakanat, suihkun jälkeisen tunteen, letut, pizzan ja vapaan sunnuntain.

Arki-elämässä on yllättävän paljon luksusta, jos osaa katsoa oikein. Kaikki on lopulta omasta asenteesta kiinni! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti