15. lokakuuta 2011

Tyrmistys, tasavertaisuus ja kauniit muistot

Iltalehteä lukiessani ensimmäiset ajatukset olivat jo perinteeksi muodostuneet "vittu, mitä paskaa", "no just", "joko taas" ja "et oo tosissas". Tämän päivän lehti kuitenkin herätti myös niitä harvinaisempia, negatiivisia että positiivisia, henkilökohtaisella tasolla minua koskettavia tunteita, jotka mielestäni ansaitsevat maininnan.

Epäusko ja tyrmistys nousivat pintaan, kun luin artikkelin Victoria Milan -treffipalvelusta, joka "on tarkoitettu nimenomaan parisuhteessa eläville naisille ja miehille, jotka haluavat välillä kokeilla uskottomuutta".

NIIN SIIS MIKÄ?!?!

Kuka ylipäätään keksii tälläisen ja kuka sinne liittyy? Mihin helvettiin tämä maailma on menossa? Miksi ei voida kertoa toiselle suoraan, että "sori, en halua sua enään", vaan pitää lähteä selän takana deittailee muita varattuja? Eihän sen näin pitäisi mennä! Parasta tässä kaikessa on se, että "Suomen Victoria Milanin sivuilla on yli 10 000 käyttäjää, joista naisia vain noin 500". Miten 10 000 suomalaista voi olla näin kaksinaamaisia ja idiootteja? Ja miehet! Teitä on palvelussa monin kertainen määrä naisiin verrattuna. MIKSI? Voisiko joku kaksilahkeinen hieman valaista minua tästä, sillä voin myöntää suoraan, että nyt en ymmärrä. Enkä toisaalta ole edes varma, että selityksen kuultuani, ymmärtäisin silti.

Artikkeli: http://www.iltalehti.fi/rakkausjaseksi/2011101514557282_lz.shtml

Seuraavaksi maininnan saa uutinen Kelan tukien nostosta vuoden 2012 alusta. Nämä etuudet nousevat "tammikuun 2012 alusta; kansaneläke, takuueläke, perhe-eläke, rintamalisät, vammaistuet, lapsilisä, lastenhoidon tuet ja sairausvakuutuksen vähimmäispäivärahat nousevat indeksikorotuksen verran. Työttömän peruspäivärahaan ja työmarkkinatukeen on tulossa indeksitarkistuksen lisäksi hallitusohjelmassa esitetty tasokorotus".

Jos nämä kaikki nousevat nyt, miksi opintotuki sidotaan indeksiin vasta 2014?? Missäs se tasa-arvo taas olikaan? Olisivat nyt laittaneet kaikki kerralla tai sitten paritellen, mutta mielestäni se, että melkein kaikki muut nostetaan nyt ja opintotuki "pakollisesti" kolmen vuoden jälkeen, ei näytä kovin hyvältä hallituksemme kannalta. Hieman ehkä rasistisesti sanottu, mutta opiskelijathan ovat maamme tulevaisuus, joten itse satsaisin rahaa heihin, enkä muutenkin pois kuolevien ja elämänsä eläneiden vanhusten eläkkeisiin.

Artikkeli: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011101414571797_uu.shtml

Viimeisenä, mutte ei todellakaan vähäisimpänä, haluan mainita uutisen muusikkolegenda Reijo "Rempo" Tanin kuolemasta. Sen lisäksi, että hän toimi tiiviissä yhteistyössä Juha "Watt" Vainion kanssa, kotimainen elokuva Keisarikunta (2004) perustuu suurelta osin Reijo Tanin elämään. Lämpimiä muistoja tämä herättää minussa siksi, että pidin elokuvasta. Kaikista haukkuista huolimatta todella pidin sen lämminhenkisestä ajatusmaailmasta. Tämän lisäksi muutamaa vuotta myöhemmin mummini kertoi, että hän tunsi nuo pojat tosielämässä, sillä he olivat olleet 1950-luvun Kotkassa (jonne elokuva sijoittuu) mummini luokkakavereita.

Artikkeli: http://www.iltalehti.fi/viihde/2011101414572856_vi.shtml

Elokuva: http://www.imdb.com/title/tt0415094/

Tulee äärimmäisen lämmin ja mukava olo ajatellessa, miten pieni maa Suomi on. Täällä kaikki linkittyy jotenkin toisiinsa, ja se on mukava ajatus se :)

Kaunista syysaamua teille rakkaille pikku elämän-linkeilleni <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti