19. lokakuuta 2011

Se sadepäivän toinen puoli

Yleisesti kuullaan lähes kaikkien huulilta lausahdukset: "taas sataa", "ei voi tehdä mitään kun sataa" ja "onpas harmaata ja kurjaa kun sataa". Koska syyssateet ovat Suomessa erittäin yleisiä (ja luulisin nyt edes suomalaisten tottuneen siihen), kuulee syksyisin hyvinkin paljon marinaa märkyydestä ja kurjuudesta.

Tosiasia kuitenkin on, että kaikilla asioilla on myös se kääntöpuoli. Se loistava ja hohtava hopeareunus, jonka voi pilvessä nähdä. Kaikki riippuu siitä, miten asennoidut sen päivän pilveen. Jos keskityt huonoihin puoliin asioissa, niin voin taata(!), että päivästäsi tulee kurja.

Joten, mitä positiivista on sadepäivässä? - Voi, vaikka ja mitä!

Sadepäivänä voit kerrankin hyvällä omallatunnolla olla koko päivän sisällä; voi hyvällä omallatunnolla käpertyä tyynyjen keskelle höyryävän teemukin kanssa lukemaan mukaansa tempaavaa ja sinut kauas kuljettavaa kirjaa, voi tehdä sen perusteellisen siivouksen, joka on kaivertanut mieltä jo viikkoja, voi leipoa sämpylöitä tai tehdä pizzaa ja kutsua ystävät tapittamaan Idealia. Mielestäni ahertamisen ja asioilla juoksemisen voi ihan hyvin jättää niille pilvettömille päiville.

Sadepäivinä otetaan aikaa itselle ja ystävälli, nautitaan olostamme ja olemisestamme, ilman sen suurempi murheita tai stressitekijöitä. Sillä miksi sadepäivän pitäisi olla kurja päivä? Minulle ne eivät ainakaan ole!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti