2. lokakuuta 2011

Sunnuntai aamu, soijakahvi ja iltalehti

Onko mitään mukavampaa, kuin istua sunnuntai aamuna tyynyjen sekaan, avata iltalehden ja nauttia kahvista, tietäen, että ei ole kiire minnekään. Soijaa tosin riitti vain yhteen kahvi kupilliseen, mutta pitänee ottaa se hyvällä, että ei tullut juotua kuin yksi kuppi!

Ilta lehdestä pisti silmääni artikkeli Maskun mainos -kohusta. Mietin, että kuka on lähettänyt kanteluita tasa-arvo valvontaan? Miehet, jotka olisivat ihan välttämättä halunneet mainoksen tuotteita, naiset jotka saavat ne joka tapauksessa vai kenties miehet/naiset, jotka eivät edes olleet ostamassa mitään, mutta kun piti päästä valittamaan. Ei voi tietää.

Tästä tosin herää ajatus ihmisten kulutuskäyttäytymisestä. Nykymaailma myy halvemmalla kuin koskaan, paskempaa laatua kuin koskaan ja tämän takia kuluttajat ostavat enemmän kuin koskaan. Moni ei vain tunnu näkevän tätä seikkaa, vaan menee pyörän mukana. Onko siis kyse ihmisen turhamaisuudesta vai vain tietämättömyydesta/ajattelemattomuudesta? Vai onko kenties niin, että ihmisen turhamaisuus on ja johtuu tietämättömyydestä/ajattelemattomuudesta?

Isoja asioita pohdittavaksi näin aamusta. Loppuun laitankin vanhan kirjoitelman/hajatelman, vaikka näin loppu kevennykseksi. Jokainen voi sitten ihan itse päättää miten seuraavan käsittää:


"14.7.2011

Makasimme sohvalla katsellen C.S.I:tä. Tai no, minä makasin silmät kiinni, sillä niin oli nyt parempi.
Mietin jalkaani ja sitä, miltähän jalastani tuntuu tuossa toisen jalan ja samettisohvan käsinojan välissä.
Yht’äkkiä tulen hyvin tietoiseksi jalastani. Tunnen tismalleen miltä jalastani tuntuu. Kuinka samettisohvan käsinojan karvat kutittavat ihoani sekä toisen jalan lämmön ja painon. Jalka täyttää koko tajuntani.
Räpäytän silmäni auki, näen Dr. Gibssonin, suljen silmäni ja tajuan, että mietin äsken jalkaani.
Hei haloo! Jalkaa! Mitähän vittua."

Ps. Mielenkiintoinen julkaisu aika. Näyttää olevan 1.10. klo 23, vaikka nyt on kyllä su 2.10. klo 9.40 :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti