28. lokakuuta 2011

Tapaus, joka sattui kerran


"He seisovat paikoillaan uskaltamatta edes hengittää. On aivan hiljaista, eikä edes tuuli uskalla puhaltaa kuusten latvoissa. Tyttöä pelottaa, hän aavistaa jonkin olevan tulossa. Hän hivuttautuu Pojan lähelle, kuin turvaa hakien. Poika on juuri avaamassa suunsa sanoakseen jotakin, kun he molemmat kuulevat sen. Siiven iskun, raskaan ja terävän. Toinen siiven isku. Satoja ja tuhansia siiveniskuja kuuluu heidän ympäriltään. Luonnottoman synkkä pimeys laskeutuu metsään. He painautuvat toisiaan vasten. Mustalla taivaan kannella he näkevät vielä mustempia olentoja. Olenot kiertävät kehää heidän yllään. Joka suunnasta liittyy lisää olentoja kasvavaan kehään.  Poika siristää silmiään. Olennot näyttävät jonkinlaisilta lepakoilta, mutta paljon suuremmilta. Poika tuntee Tytön tärinän sylissään ja kuulee hänen mantramaisesti hokemansa lyhyen sävelen epäselvänä muminan. Taivasta ei näy enään juuri ollenkaan. Pimeyden olentojen pyörre tuntuu laskeutuvan koko ajan alemmas ja likemmäs heitä.


http://slayer720.deviantart.com/art/The-Dark-Creature-34328619

 Poika huomaa silmäkulmassaan outoa hohtoa. Hän kääntää päätään ja huomaa katsovansa Tyttöä, jonka kasvot ja iho hohtavat kuun tavoin. Hehku on samaan aikaan kirkas, mutta ei häikäisevä. Samalla niin kaunis ja epätodellinen. Tuntuu melkein kuin valo ruokkisi jo melkein sammunutta toivon kipinää syvällä Pojan rinnassa. Poika siirtää katseensa Tytön silmiin, vain huomatakseen sen pelokkaan ja hennon olennon olevan poissa. Tytön silmistä hekuu nyt ihan uutta voimaa ja päättäväisyyttä. Tyttö katsoo poikaa silmiin ja sanoi vakaalla ja luottamusta herättävällä äänellä:

”Juokse. Kun sanon, niin juokset. Älä katso taaksesi, vaan juokse.”


http://vinumohanlal.blogspot.com/2009/09/miss-your-moon-light.html

Poika nyökkää merkiksi ymmärryksestä, sillä hän on aivan liian jännittynyt puhuakseen.
Tyttö katsoo ylös taivaalle. Olennot ovat jo todella lähellä. Hän tuntee niiden tulen pinaisten silmien tuijotuksen kaikkialla kehossaan ja ympärillään. Tyttö kääntää katseensa olennoista ja katsoo poikaa.

”Nyt!”

He juoksevat taakseen katsomatta, ainoana ajatuksenaan päästä pois. Niin kauas pois, kuin mahdollista."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti